Familjeresa till Indonesien

Jasmins familjeresa till vackra Indonesien

Den indonesiska ön Bali är ett väldigt vanligt resmål för svenskarna, och intresset ökar för den underbara ön. Däremot det som inte är lika välkänt är att resten av Indonesien är fantastiskt och har man möjligheten bör man absolut besöka flera av Indonesiens vackra öar.

Indonesien är en favorit hos familjerna

Jasmine, 36, reste förra året med familj till flera indonesiska öar.

“Det är garanterat den mest fantastiska jag och min familj har varit på! Vi är en familj som gärna upptäcker under våran semester, så Indonesien var ett perfekt resmål för oss”

 

Jasmine, hennes man och hennes son på 10 år och dotter på 9 år åkte under sommaren förra året i juli månad och var borta i drygt fyra veckor.

“Ska jag vara ärlig så tänkte jag först när vi hade bokat resan att det var lite väl länge, det var ju i stort sätt hela vår semester. Men nu i efterhand så ångrar varken jag eller familjen någonting. Vi kommer garanterat att besöka Indonesien igen.”

En av delarna som Jasmine och hennes familj älskade med landet var befolkningen.

“Alla människor som vi stötte på var helt fantastiska. De var så otroligt familjevänliga, hjälpsamma och trevliga under hela vår vistelse. Vi har fått lära oss så otroligt mycket om Indonesiens kultur av lokalbefolkningen. Allt från att laga Indonesisk mat, i indonesiska kök, sjunga indonesiska sånger till att få höra om landets häpnadsväckande historia. Indonesiens invånare är en stor anledning till att vi vill tillbaka.”

 

Inte alls lika svårt med visum som folk säger

 

“Jag hade fått bilden av att det var krångligt att få visum in till Indonesien och det har faktiskt varit en anledning till att jag inte besökt landet tidigare. Men så fel jag hade! Det var inte alls så svårt som jag hade föreställt mig. Jag vet å andra sidan att det var lite annorlunda bara för några år sedan, men nu går det i vilket fall hur snabbt och enkelt som möjligt.”

“Vi hade en färdig paketresa så vi hade allting klart och bestämt innan, både för att vi skulle få den bästa resan som vi kunde och även för att vi skulle kunna planera in den optimala turen. Det passade oss perfekt och vi kommer absolut resa på detta vis igen.”

 

“Bali är inte det enda resmålet att besöka i Indonesien”

 

“Vi besökte Bali, Borneo och Sumatra och gjorde utflykter till småöar. Jag kan säga att endast besöka Bali under en vistelse till Indonesien, så missar man någonting enligt min mening! Det är ett fantastiskt tropiskt klimat i landet och temperaturen stiger sällan under 30 grader. Det är en härlig, hög luftfuktighet dygnet runt och en underbar natur. Vi åkte ju under juli så vi såg inget regn, regnperioden pågår från oktober till april och då är det som mest regn. Personligen hade jag inte haft några problem att åka under dessa månader, naturen ska vara helt magisk då och regnet faller väldigt kontinuerligt så det går att anpassa sig för att undkomma regnet.”